دیده بان استهبان

بررسی و اطلاع رسانی مسایل محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی شهرستان استهبان

دیده بان استهبان

بررسی و اطلاع رسانی مسایل محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی شهرستان استهبان

بحران آب، نابودی جنگل ها، خشکیدن تالاب ها، ریزگردها و ... معضلاتی هستند که تداوم حیات اجتماعی انسان ها و هم چنین گیاهان و جانداران را با مشکلاتی بزرگ مواجه کرده است. یکی از راه های کاهش سرعت این فجایع، اطلاع رسانی و آموزش جامعه و به ویژه جوامع محلی است.
در کنار بحران های محیط زیستی، متاسفانه در حال برخورد با "بحرانی تاریخی" در حوزه ی تمدنی ایران زمین نیز هستیم.
در این تارنما خواهم کوشید تا قدمی هر چند کوچک در برابر این ناملایمات بردارم!
محتاج دعای خیرتان هستم.

روز ملی تالاب ها

دوشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۰۶:۰۱ ب.ظ

گرامیداشت روز ملی تالاب ها در بستر خشکیده ی بختگان

سیزدهم بهمن ماه هر سال را "روز جهانی تالاب ها" نام نهاده اند. بی تردید این نامگذاری، گویای اهمیت تالاب هاست که متاسفانه ما از آن غافلیم. در ایران بیش از 80 تالاب دائمی و فصلی وجود دارد که 22 تالاب به عنوان تالاب های بین المللی شناخته می شوند. (بر اساس کنوانسیون رامسر-1349) در حال حاضر بسیاری از این پهنه های آبی یا خشک شده اند یا رو به خشکی اند. دریاچه بختگان یکی از آن هاست. بیش از ده سال است که عوامل متعدد انسانی و نه صرفا طبیعی- این دریاچه را به ورطه ی زوال کشانده است. شاید بتوان گفت که بختگان این روزها آخرین لحظه های زندگی را تجربه می کند. اگر برنامه ای طرح نگردد، چاره ای نیندیشیم و دستان نیازمندش را رها کنیم، در بی خبری و سکوت غرق خواهد شد!



روز پنجشنبه هشتم بهمن ماه 1394 برنامه ای در کنار دریاچه بختگان برگزار شد. گروه مردمی "دیده بان استهبان" به مناسبت روز تالاب ها و گرامیداشت آن، "یارانی مهربان" را به عیادت دریاچه برد که روزی سرسخت ترین حامیان بختگان خواهند بود. کودکانی پاک نهاد که می توانند روزی برپا کننده ی جشن احیاء بختگان باشند. دانش آموزان دبستان محیط زیستی "یار مهربان" با حضور در بستر خشک و ترک خورده ی دریاچه و لمس درد و رنج آن، با پیکر در حال احتضارش همدردی نمودند. خانواده های این کودکان نیز دست در دست فرزندان خود به ملاقات دریاچه آمدند. آن ها برای دلبندان خود از روزهای پرآبی و سرزندگی بختگان گفتند، از مهمانان و مهاجران زیبا و بلند پرواز دریاچه، پرندگانی که دیگر اثر چندانی از آن ها نمی بینیم، داستان ها گفتند....

بچه ها بر تن تفتیده و بی رمق بختگان تصویری را ساختند که گویای واقعیاتی بود. آن ها دریاچه ای را ترسیم کردند پرآب، زلال و سرشار از زندگی که می شود و می توان دوباره دیدش و باز گرداندش. اما همین تصویر گویای فاجعه ای نیز بود. هم اکنون نفس های دریاچه به شماره افتاده است و با ادامه روند فعلی، قطعا دریاچه ی این "یاران مهربان" در زیر خروارها خاک مدفون خواهد شد و "اَپوش"دیو خشکسالی، بختگان را زندانی خود خواهد کرد.

بختگان خشک و رنجور است.

بختگان کمک می خواهد...

بختگان جانی ندارد، از بس که آب ندارد!

کودکان استهبان خواستار توجه مسئولان به بختگان هستند.

با شمایم، رئیس جمهور باتدبیر و دکتر ابتکار بانوی زمین،

شما را به خدا بختگان را دریابید.















نظرات  (۲)

دمتون گرم کار جالبی کردین
شما استهبانی ها حالا که منافع خودتان را در خطر دیدید به فکر دریاچه بختگان افتادید. کدام دریاچه؟ آن زمانی که سد می زدند . کجا بودید. آیا به حفر چاه های عمیق در انجیرستان های استهبان هم اعتراضی دارید.که خود یکی از دلایل نابودی آبهای زیر زمینی و بختگان است؟
پاسخ:
دوست عزیز سلام
در مورد تاثیر چاه های غیرمجاز بر حیات بختگان، باهاتون موافقم و دلیل اصلی ادامه دار شدن حفر چاه ها، اول عدم آگاهی جامعه و دوم عدم نظارت مسئولین است. این معضل همه جای کشور هست و نه فقط استهبان که امیدوارم به زودی رسیدگی شود.
در زمان آبگیری سد سیوند تعدادی از دوستداران محیط زیستی استهبانی، در تهران تجمعی اعتراضی داشتند و حداقل کاری بود که در آن شرایط میشد انجام داد.
به هر روی امیدوارم مسائل دیگر، باعث نشود که اهداف محیط زیستی ما تحت تاثیر قرار بگیرد.
تندرست و پیروز باشید.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی