امامان جماعت به یاری بختگان خواهند آمد.
اولین جلسه ای که برای رسیدگی به وضعیت اسفبار دریاچه بختگان و با حضور ائمه جماعات شهرستان های اطراف بختگان برگزار شد، آذرماه 94 در خرامه برپا شد. در آن جلسه که تعدادی از کارشناسان اداره کل محیط زیست فارس، ائمه جماعات را همراهی می کردند، از نزدیک این فاجعه زیست محیطی را مشاهده کردند و اطلاعاتی در این مورد را از کارشناسان امر به دست آوردند. در آن جلسه مقرر شد تا امامان جماعات شهرستان ها، در راستای آگاه سازی مردم و مسئولان از تریبون نماز جمعه اهمیت موضوع را تشریح نمایند.
در ادامه آن جلسه و پس از پیگیری هایی که از بهمن ماه گذشته صورت گرفت، بالاخره دومین جلسه، امروز23 خردادماه 95 در دفتر امام جمعه استهبان برگزار شد. دکتر صوفی، دکتر زمان پور و مهندس محمدی از طرف اداره کل محیط زیست استان، مهندس صفایی رییس اداره محیط زیست استهبان به همراه سیروس زارع مسئول گروه احیاکنندگان تالاب کمجان و تعدادی از گروه ها و فعالان محیط زیست شهرستان از جمله حاضرین در جلسه بودند. در ابتدا دکتر صوفی در رابطه با وضعیت بارش های حوزه آبریز بختگان و روند خشکی دریاچه توضیحاتی را ارائه دادند. اطلاعات آماری و بررسی های میدانی ایشان واقعیت های تلخی را به همراه داشت که در صورت عدم توجه به آن ها وضعیت را بسیار وخیم تر از آن چه هست خواهد کرد. سپس دکتر زمان پور از آموزه های دینی ما گفتند و این که متاسفانه ما توجهی به نظام قانونمند طبیعت نداریم و بی مهابا در آن دست می بریم. ایشان هم چنین از اهمیت اکولوژیکی منطقه صحبت کردند و این که چرا نباید با اجرای راهکارهایی مانند تغییر کشت، گامی برای بهبود حال دریاچه برداشت؟
پس از آن حجه الاسلام خاوری امام جمعه استهبان، ضمن تشکر از حضور کارشناسان و میهمانان، به عنوان نمونه به کشت ذرت اشاره کردند که گیاهی با مصرف بالای آب است و همانند دیگر محصولات مثل گندم می تواند آب بسیار زیادی را به خود اختصاص دهد! ایشان هم چنین به پیگیری های شهرستان برای جایگزینی این محصول با محصولی کم مصرف اشاره کردند. امام جمعه استهبان در خصوص حفر چاه های زیادی که در اطراف بختگان حفر شده اند -که بسیاری از آن ها پس از تصویب مجلس در سال 89، دارای مجوز شدند و یکی از عوامل خشکی دریاچه هستند- صحبت کردند. در پایان حجه الاسلام خاوری خواستار ایجاد یک نهضت مردمی برای احیاء بختگان شدند و این که باید فریاد بختگان و مردمانش را به گوش مسئولان رسانید.
کارگاه هایی برنامه ریزی شده اند تا با حضور کارشناسان در روستاها و شهرهای اطراف دریاچه های طشک و بختگان، بتوان اهمیت حفاظت از محیط زیست و وجود دریاچه طشک و بختگان و کمجان را به مردم شناساند و از پتانسیل خودِ مردم برای احیاء دریاچه بختگان بهره مند شد.